بسیاری از افراد دوست دارند تا به جای یک رشته، در دو رشته تحصیل کنند و ادامه تحصیل دهند. اما شرایط و ضوابط متفاوتی برای این کار وجود دارد و برای دانشجویان ممتاز در دانشگاه های مختلف، متفاوت است.
ما در این مقاله به قوانین وزارت علوم که به شرایط تحصیل در دو رشته برای دانشجویان دانشگاه های مختلف ایجاد شده است، می پردازیم.
اگر شما هم می خواهید به صورت همزمان در دو رشته تحصیل کنید، این مطلب را از دست ندهید.
شرایط تحصیل همزمان دانشجویان ممتاز در دو رشته
بدون دانستن عمق آب، بی گدار به آب نزنید! بهتر است برای تحصیل در دو رشته به صورت همزمان، ابتدا شرایط و قوانین را بدانید، سپس برای این کار اقدام کنید. ما شرایط را در اختیار شما قرار می دهیم. پس با دقت بخوانید.
دانشجویان ممتازی که در کنکور سراسری نیز برگزیده باشند، باید معرفی سازمان سنجش را به همراه داشته باشند.
افرادی که در المپیاد های علمی کشوری، جزو نفرات اول شده اند، باید تائیدیه وزارت آموزش و پرورش را داشته باشند.
آن دسته از دانشجویانی که در جشنواره خوارزمی، رتبه برتری را کسب کرده اند، باید تاییدیه سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران را به همراه داشته باشند.
دانشجویانی که در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، پس از گذراندن حداقل دو نیمسال، با میانگین معدل بالای ۱۷ از سمت استاد مشاور و معاونت آموزشی، تاییدیه داشته باشند.
شرایط تحصیل همزمان دانشجویان دانشگاه آزاد
اگر دانشجوی دانشگاه آزاد هستید و دوست دارید تا به طور همزمان در دو رشته تحصیل کنید، باید به شما این خبر خوب را بدهیم که دانشگاه آزاد این امکان را برای دانشجویان خودش فراهم کرده است و شما می توانید با رعایت اصول و شرایطی که برای این کار تنظیم شده است، در دو رشته به صورت همزمان تحصیل کنید.
اگر دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری هستید، می توانید در رشته دوم در مقطع کاردانی یا کارشناسی تحصیل کنید. در نظر داشته باشید که مدت زمان تحصیل در رشته دوم، باید برابر مدت زمان تحصیل در رشته تحصیلی اول باشد.
برای دانشجویانی که مشمول معافیت تحصیلی هستند، اگر در دو رشته تحصیل کنند، اگر رشته اول اخراج شده باشند و یا از تحصیل انصراف داده باشند، می توانند رشته تحصیلی دوم را تا اتمام مدت زمان معافیت تحصیلی ادامه دهند.
دروس گذرانده شده در هر مقطع تنها در مقطع هم سطح یا مقطع پایین تر قابل معادل سازی است.
شرایط تحصیل همزمان در دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیام نور که یکی از دانشگاه های خوب دولتی است، برای دانشجویان خودش امکان تحصیل در دو رشته را فراهم کرده است اما به شرط ها و شروط ها! یکی از این شرایط این است که تنها در مقطع کارشناسی می توانید به طور همزمان در دو رشته تحصیل کنید.
بقیه شرایط را هم در زیر برایتان آورده ایم.
- پذیرش دانشجو به صورت آزاد نمی تواند باشد و حتما باید دانشجو از طریق آزمون سراسری و یا از طریق سوابق تحصیلی باشد تا پذیرش صورت گیرد.
- دانشجویان پسر که از معافیت تحصیلی استفاده می کنند برای تحصیل در رشته دوم باید بر اساس معافیت تحصیلی صادر شده در رشته/دانشگاه اول اقدام کنند.
- دروس گذرانده شده در رشته اول در صورت تطاببق دروس با رشته دوم قابل معادل سازی است.