راهنمای کامل تغییر رشته در دبیرستان

Mirri
4 min readOct 4, 2022

--

راهنمای کامل تغییر رشته در دبیرستان

برای تغییر رشته در دبیرستان، بهتر است اول از مسیری که الان هستید و مسیری که قصد دارید طی کنید، مطمئن شوید. چرا که این مسیری که قصد دارید انتخاب کنید، مسیر بازگشت ندارد.

برای این منظور بهتر است با مدیر و مشاور مدرسه تان مشورت کنید و تصمیم نهایی را بگیرید.

برای تغییر رشته نیاز است تا والدین شما از تغییر رشته شما رضایت داشته باشند.

برای این کار، فرم نمونه برگ را که برای تغییر رشته تهیه شده است را امضا کنید و همراه با تائید والدین و دانش آموز آن را به مسئول تغییر رشته در مدرسه دهید.

توجه کنید که این نمونه برگ را باید تا حداکثر دو هفته پیش از شروع امتحانات خرداد ماه و یا شهریور ماه با امضای ولی و دانش آموز تحویل دهید.

  • نمونه برگ را در ۲ نسخه تکمیل و امضا نمایید و یک نسخه را نزد خود نگاه دارید و یک نسخه را جهت درج در پرونده دانش آموز تحویل مسئول مربوطه دهید.
  • برای تغییر رشته در دو مرحله خرداد ماه و شهریور ماه نیاز است تا فرم های جداگانه پر کنید و تحویل مدرسه بدهید.
  • بعد از تکمیل فرم درخواست نیاز است مشاور واحد آموزشی (مدرسه) دانش آموز و هم چنین آموزش و پرورش منطقه، تغییر رشته را تائید کنند.
  • اگر در مدرسه شما به هر دلیلی مشاور تحصیلی وجود نداشت، مسئولیت تائیدیه کتبی تغییر رشته، بر عهده مدیر واحد آموزشی می باشد.
  • بعد از اینکه تغییر رشته انجام دادید، واحد آموزشی باید نمون معرفی نامه برای دانش آموز تنظیم کند تا دانش آموز بتواند در امتحانات بعد درخواست تغییر رشته شرکت کند.
  • اگر رشته دلخواه شما در مدرسه‌تان موجود است، کار شما آسان‌تر خواهد شد، زیرا نیازی نیست به یک واحد آموزشی دیگر برای امتحان دادن معرفی شوید و می توانید امتحانات را در همان واحد آموزشی که مشغول هستید، سپری کنید.
  • در صورت موجود نبودن رشته درخواستی در مدرسه تان، می توانید از مدیر مدرسه تان در خواست کنید که با برگه معرفی نامه شما را به واحد آموزشی که رشته دلخواه شما موجود است معرفی کند. برای این منظور، نیاز است شما نمون برگ را پر کنید و واحد آموزشی مورد نظرتان را تعیین کنید.
  • بعد از اینکه درخواست شما توسط آموزش و پرورش تائید شد، شما باید برای تغییر رشته امتحان بدهید و این امتحان توسط مدرسه از شما گرفته خواهد شد. نتایج این امتحان در نمون برگ به مسئول تغییر رشته در واحد آموزشی تان بدهید.
  • شما می توانید در امتحانات هر دو رشته (رشته مبدا و مقصد) شرکت نمایید.
  • تنها دو فرصت خرداد و شهریور ماه برای کسب نمره قبولی برای تان وجود خواهد داشت.

برای تغییر رشته ابتدا باید فرم هدایت تحصیلی به نمره کسب شده دقت شود دانش آموزانی می توانند تغییر رشته دهند که حدنصاب نمره لازم را در رشته دلخواه بدست آورده باشند

امکان تغییر رشته از شاخه نظری (ریاضی، تجربی، انسانی و علوم و معارف اسلامی) به شاخه های هنرستان (فنی و حرفه ای و کاردانش) وجود دارد

همچنین دانش آموزان می توانند به صورت درون شاخه ای نیز تغیر رشته دهند. به عنوان مثال امکان تغییر رشته از تجربی به انسانی وجود دارد.

تکمیل فرم تغییر رشته

فرم تغییر رشته در سامانه سناد دانش آموزی وجود دارد. دانش آموزانی که تصمیم به تغییر رشته دارند باید حداقل باید ۲ هفته قبل از شروع امتحانات خرداد و یا شهریور این فرم را در دو نسخه پرینت گرفته و هر دو را کامل کرده و پس از امضای ولی به مدیر یا مشاور مدرسه تحویل دهند.

این فرم ابتدا توسط مدیر تایید شده سپس اداره آموزش و پرورش منطقه، ناحیه و یا شهرستان نیز آن را تایید می کند و در قالب فرم (ب) به مدرسه ارسال می کند.

اگر رشته مورد نظر در مدرسه نبود از طرف اداره آموزش پرورش یک مدرسه دیگر برای دانش آموز معرفی می شود.

دانش آموزانی که متقاضی تغییر رشته هستند باید در دروس تخصصی آن پایه امتحان بدهند و قبول شوند.

شرکت در آزمون تمامی دروس اختصاصی، دروس شایستگی غیر فنی رشته مورد نظر خود شرکت و تا پایان سال یازدهم فرصت دارد که دروس شایستگی فنی ( استاندارها) را گذرانده و نمره قبولی کسب کند.

برای دروس عمومی مشترک و دروسی که در پایه قبل گذرانده فرد نیازی به امتحان ندارد و به راحتی می توان آن را تطبیق کرد

مطابق بخش نامه تغییر رشته از پایه یازدهم به دوازدهم تنها به صورت درون شاخه ای و فقط برای رشته های نظری از جمله ریاضی، تجربی، انسانی و علوم و معارف اسلامی) امکان پذیر است.

فرم تغییر رشته پایه یازدهم نیز در دو نسخه چاپ شده و پس از کامل شدن حداکثر تا ۲ هفته پیش از شروع امتحانات خرداد یا شهریور به مدیر یا مشاور مدرسه تحویل دهند.

مدیر پس از تایید به صورت کتبی به اداره آموزش و پرورش ناحیه، شهرستان و یا منطقه پیام می فرستد در صورتی که کمسیون موارد خاص موافقت کند اجازه شرکت در امتحانات به او داده می شود.

پس از تایید فرم یک نسخه از آن به دانش آموز داده می شود و نسخه دیگر در پرونده تحصیلی او در مدرسه نگهداری می شود.

--

--

Mirri
Mirri

Written by Mirri

آویژه | مشاوره تلفنی 📞 مشاوره تلفنی تحصیلی 📚 مشاوره تلفنی نظام وظیفه 🔫 مشاوره تلفنی روانشناسی 💡 مشاوره تلفنی خانواده👨‍👧‍👧

No responses yet