رشته چند رسانه ای (مولتی مدیا) چیست — معرفی کامل + بازار کار و آینده شغلی آن

Mirri
4 min readAug 29, 2022

--

رشته چند رسانه ای (مولتی مدیا) چیست — معرفی کامل + بازار کار و آینده شغلی آن

در معرفی رشته چندرسانه ای باید گفت فناوری بین رشته ای است که در آن علوم مختلفی از جمله هنر، طراحی رایانه ای، آموزش و … به کار گرفته می شود تا فردی که در این رشته تحصیل می کند این قابلیت را پیدا کند که با متن، گرافیک، پویا نمایی و ویدئو یک محصول دیجیتال را طراحی کند.

این دانشجویان باید مهارت های متعددی را دارا باشند.

فردی که در کارشناسی چندرسانه ای تحصیل می کند طی برنامه ای به آموزش مهارت های عملی می پردازد که طی آن بتواند محصولات هنری چند‌رسانه‌ ای را تولید کند.

دورانی را به خاطر بیاورید که تنها راه ارتباط، نشر محتوا و اخبار از طریق نوشته های ساده بدون هیچ صدا یا تصویری بوده است. با گذر زمان، پیشرفت بشریت و اختراع کامپیوترها مسیری تازه ای برای انتشار و تعامل با رسانه های مختلف پدیده آورد.

به طور کلی چند رسانه ای یا مالتی مدیا یک محتوای ترکیبی از چند شکل مختلف محتوا مثل صدا، تصویر، نوشته، انیمیشن تشکیل شده است که به صورت تعاملی مورد استفاده کاربر قرار می گیرد.

مالتی مدیا در دو دسته مختلف، مالتی مدیا خطی و غیر خطی طبقه بندی می شود.

در مالتی مدیای خطی کاربر قدرت کنترل هیچ چیز را ندارد. در این دسته از مالتی مدیا هیچ تعاملی بین مخاطب و محتوا صورت نمی گیرد. کاربر نمی تواند بر روی آپشن های مختلف کلیک کند یا روند محتوا را کنترل کنند.

این نوع از محتوا برای در جریان قرار دادن گروه بزرگی از مخاطبین مثل سمینار ها، جلسه های تمرینی و جلسه های کاری کمک بزرگی می کند.

نوع دیگر مالتی مدیا، مالتی مدیای غیر خطی است که مخاطب قدرت کنترل کردن آپشن های مختلف را در آن دارند. از مثال های این نوع از مدیا می توان به بازی های کامپیوتری و وب سایت ها اشاره کرد.

همان طور که می دانید کلمه مالتی مدیا (multimedia) ترکیبی از ” multi” به معنای چندین و” media ” رسانه است. اما اجزای تشکیل دهنده این مالتی مدیا چیست؟

۵ بخش اصلی چند رسانه ای عبارت اند از:

متن: کاراکتر های استفاده شده در کلمات، عبارات و جملات

گرافیک: محتوایی بدون وجود کلمات که به صورت دیجیتالی ارائه می شود. به عنوان مثال طرح اولیه، عکس، نمودار

انیمیشن: پروسه تبدیل کردن یک عکس ساکن به یک عکس متحرک

ویدیو: تصاویر متحرک به همراه نوشته و صدا

صدا: هر گونه صدا اعم از موسیقی، گفت و گو یا صدای دیگری. یکی از مهم ترین ویژگی های مالتی مدیا وجود صدا است.

با توجه به حضور گسترده مالتی مدیا در جامعه امروزی، این بستر به یکی از روش های ارتباطی محبوب در حوزه های مختلف تبدیل شده است.

آموزش، سرگرمی، تجارت، تکنولوژی، علوم پایه و هنر از حوزه های پرطرفدار مالتی مدیا هستند.

این دانشجویان باید مهارت های متعددی را دارا باشند.

فردی که در کارشناسی چندرسانه ای تحصیل می کند طی برنامه ای به آموزش مهارت های عملی می پردازد که طی آن بتواند محصولات هنری چند‌رسانه‌ ای را تولید کند.

دروس این رشته اهداف زیر را دنبال می کند:

  • آموزش مهارت های طراحی هنری
  • آموزش مهارت های طراحی رایانه ای
  • ترکیب مهارت های هنری و طراحی رایانه ای و اجرای پروژه های عملی
  • محول کردن پروژه های عملی با توجه به علاقه دانشجو با هدف کسب تجربه

دانشجوی رشته چند رسانه ای مانند پلی بین دروس هنری و دروس فنی است که باعث ارتباط بهتر میان دو دنیای مختلف می شود و همچنین روند همکاری در یک گروه را تسهیل می بخشد.

به عبارتی دانشجویان این رشته با علم خود زبان مشترکی برای دانشجویان طراحی و مهندسی به وجود می آورند.

موارد ذکر شده مهارت هایی هستند که دانشجویان با تحصیل در این رشته بر آن ها مسلط می شوند:

  • انیمیشن
  • عکاسی
  • طراحی سایت
  • کار با نرم افزار مختلف
  • نویسندگی
  • تدوین
  • طراحی گرافیکی
  • تولید فیلم

اگر در انجام هر کاری خلاقیت به خرج می دهید و در هر چیزی به دنبال جزئیات کوچک و بزرگ آن هستید این رشته انتخاب درستی برای شما است.

از دیگر توانایی های لازم برای این رشته می توان به قدرت حل مسئله، طراحی و نقاشی، کار گروهی، مهارت های مدیریتی، خلاقیت و اراده پولادین برای یادگیری هر چه بیشتر اشاره کرد.

محصولات مالتی مدیا به ۳ قسمت عمده تقسیم می شوند

آموزشی

در این نوع از مولتی مدیا، محصول یک نرم افزار آموزشی است که فضایی جذاب و متنوع دارد. هدف از طراحی این نوع چند رسانه ای انتقال مفاهیم آموزشی به صورت جذاب و تعاملی به کاربر می باشد.

تبلیغاتی

در این نوع از چندرسانه ای هدف ساختن محصول تبلیغاتی است. در آن با استفاده از عناصری مانند انیمیشن، صوت و عکس و … صدای خود را به مخاطبان رسانده و محصول یا خدمات مدنظر را به مشتری ها معرفی می کنند.

کاربردی

ساخت نرم افزارهای کاربردی مانند پخش کننده صوتی و تصویری مطابق استانداردهای آن

نرم افزار های مختلفی در این رشته با توجه به نیاز های متنوعی استفاده می شود. برخی از این نرم افزار ها در جدول زیر به همراه کاربرد آنها ذکر شده اند.

--

--

Mirri
Mirri

Written by Mirri

آویژه | مشاوره تلفنی 📞 مشاوره تلفنی تحصیلی 📚 مشاوره تلفنی نظام وظیفه 🔫 مشاوره تلفنی روانشناسی 💡 مشاوره تلفنی خانواده👨‍👧‍👧

No responses yet