قوانین معافیت کفالت چیست؟

Mirri
4 min readSep 20, 2022

--

قوانین معافیت کفالت چیست؟

معافیت کفالت ، یکی از انواع معافیت هاست که شرایط و ضوابط خاص خود را دارد و در ادامه مطالب بیان خواهیم کرد.

مشمول نظام وظیفه، تنها در صورتی می تواند معافیت کفالت دریافت کند که سرپرستی خانواده را برعهده داشته باشد، و بزرگ اعضای خانواده بنا به بیماری و کهولت سن احتیاج به مراقبت و نگهداری داشته باشد، یا اینکه به خاطر بیماری و تصادف جان خود را از دست داده باشد.

سن کفالت برای گرفتن معافیت سربازی موضوع حائز اهمیتی در زمینه معافیت کفالت می باشد.

با توجه به ترس مشمولان از خدمت سربازی اجباری که به علل طولانی بودن مدت خدمت، دوری از محل زندگی، خانواده و موارد این چنینی بروز پیدا می کند، در نتیجه آن مشمولان به دنبال روش هایی هستند که از خدمت سربازی خود معاف شوند و یا بتوانند مدت سربازی خود را کاهش دهند.

متاسفانه اکثر مشمولان به دلیل نداشتن اطلاعات کافی راجع به سن کفالت، برای گرفتن معافیت سربازی در این خصوص موفق نخواهند شد.

معافیت خدمت سربازی موضوع مهمی است که تقریبا همه آقایان درگیر آن می شوند و لازم است اطلاعات جامع و کاملی راجع به معافیت ، معافیت کفالت و همچنین سن کفالت برای گرفتن معافیت سربازی داشته باشند.

قوانین معافیت کفالت پدر به این صورت است که اگر مشمول دارای پدری ۷۰ ساله باشد، معافیت به او تعلق می گیرد.

در کفالت نوع دوم پدر کمتر از ۷۰ سال سن داشته، اما به علت بیماری نیاز به مراقبت فرزندان دارد؛ در این صورت شرط سنی نیاز نیست و فرزند می تواند مشمول کفالت فرزند شود. این مورد نیاز به تایید شورای پزشکی دارد.

اگر مشمول برادر بزرگی دارد که معافیت کفالت پدر گرفته است، در صورتی که دچار بیماری و یا حادثه ای از جمله فوت شود، مشمول می تواند برای معاف شدن اقدام کند.

با قوانین معافیت کفالت پدر در این بخش آشنا شدید. با ما همراه باشید تا در بخش بعدی به قوانین معافیت کفالت مادر بپردازیم.

قوانین معافیت کفالت مادر برای آن دسته از مشمولانی است که شرایط گرفتن معافیت کفالت مادر را دارا باشند.

مشمول در صورتی که تنها فرزند بالای ۱۸ سال مادر باشد و دیگر اینکه مادر به واسطه طلاق یا از دست دادن همسرش سرپرستی نداشته باشد، با سرپرستی و نگهداری از مادرش می تواند معافیت کفالت مادر را دریافت کند.

طبق قوانین معافیت کفالت مادر، اگر از زمان فوت همسر یا طلاق وی کمتر از ۳۰ ماه گذشته باشد، به مشمول معافیت موقت تعلق می گیرد و در صورتی که از ۳۰ ماه بیشتر شود، معافیت موقت به معافیت دائم تبدیل می شود.

انواع معافیت کفالت برای مشمولی که سرپرستی یکی از اعضای خانواده را دارد، به چند دسته تقسیم می شود.

فرد مشمول از پدر ۷۰ ساله خود که بنا به تشخیص شورای پزشکی توانایی مراقبت از خودش را ندارد، نگهداری کند و درواقع سرپرست پدرش باشد.

مشمول سرپرستی خواهرش را که نه پدر دارد و نه فرزند، بر عهده بگیرد.

فرد مشمولی که سرپرستی مادرش را به دلیل نداشتن همسر (از دست دادن همسر یا طلاق) اختیار کرده است.

فرد مشمولی که مراقبت از برادر کوچک و همچنین برادر بزرگتر از خودش را بر عهده دارد. (برادر بزرگ توانایی سرپرستی را به دلیل بیماری ندارد و شورای پزشکی این مسئله را تایید کرده است)

مشمول به دلیل اینکه همسرش را از دست داده است و از فرزندان خود مراقبت می کند، معافیت کفالت به وی تعلق می گیرد.

مشمول از مادربزرگ و پدربزرگ خود که همسر و فرزندی ندارند، نگهداری کند، معافیت کفالت مادربزرگ و پدربزرگ را می تواند کسب کند.

افراد مشمول چنانچه سرپرستی یکی از اعضای خانواده را که در بالا به آنها اشاره شد، بر عهده داشته باشد، معافیت کفالت به آنها تعلق می گیرد.

فرد متقاضی برای آنکه بتواند معافیت کفالت بگیرد، باید یکسری شرایط و ضوابطی را دارا باشد که در ادامه این بخش به این شرایط پرداخته ایم.

سه شرط اصلی برای این معافیت این است که مشمول وارد غیبت سربازی نشده باشد، تنها فرد ذکور بالای ۱۸ سال در خانواده باشد و همچنین تنها سرپرست خانواده باشد.

پدر وی به خاطر ناتوانی و پیری نتواند مایحتاج خود و خانواده اش را برطرف کند، فرد مشمول با ارائه مدارک مربوطه معاف می شود.

خواهر وی پدر، همسر و پسری که ۱۸ سالش کامل باشد، نداشته باشد.

در صورتی که مادر مشمول از همسرش جدا شده باشد، همسرش را از دست داده و اینکه ازدواج دیگری نکرده باشد، تنها با این شرایط است که مشمول می تواند کارت معافیت بگیرد.

برادر بزرگ دچار بیماری بوده و توانایی نگهداری از خانواده را نداشته و پدر و همسر و پسری که ۱۸ ساله باشد نداشته باشد. برادر کوچک نیز فاقد پدر بوده و فرد مشمول تنها برادر ۱۸ ساله او باشد.

  • شرایط معافیت کفالت برای فرد مشمولی که همسرش را از دست داده و از فرزندانش مراقبت می کند.

فرد متقاضی از فرزندان خود نگهداری می کند؛ چرا که همسرش فوت کرده و یا اینکه همسرش معلول شده باشد.

پدربزرگ فرد متقاضی به دلیل بیماری که توسط شورای پزشکی تایید شده، توانایی مراقبت از خود را ندارد و فرزندی هم ندارد. مادربزرگ فرد متقاضی از خود فرزندی ندارد و یا اینکه همسرش فوت کرده و یا طلاق گرفته است.

--

--

Mirri
Mirri

Written by Mirri

آویژه | مشاوره تلفنی 📞 مشاوره تلفنی تحصیلی 📚 مشاوره تلفنی نظام وظیفه 🔫 مشاوره تلفنی روانشناسی 💡 مشاوره تلفنی خانواده👨‍👧‍👧

No responses yet